Συμβούλιο Ευρώπης: Κράτη-μέλη να καλύψουν τη ζημία αποπομπής της Ρωσίας!

Τον κίνδυνο οικονομικής βιωσιμότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αν εντέλει οριστικοποιηθεί η απομάκρυνση της Ρωσίας από τις τάξεις του, επισημαίνει, με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνελευσης του Οργανισμού Tiny Kox.

Ο Πρόεδρος, ομολογώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ενδεχόμενη οικονομική ζημιά του Οργανισμού από το σταμάτημα της καταβολής εισφορών της Ρωσίας, δημιουργεί κινδύνους στην οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού, καλεί τα κοινοβούλια

των 45 άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να πιέσουν για αυξημένη χρηματοδότηση, τις κυβερνήσεις τους για να καλύψουν οποιαδήποτε πιθανή απώλεια ρωσικών συνεισφορών στον Οργανισμό.

Με βάση τις συζητήσεις που είχα με πολλούς συναδέλφους βουλευτές από διάφορα κράτη μέλη, είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συντριπτική υποστήριξη για αυτό», είπε, προσθέτοντας: «Ας μην γίνει κανένα λάθος, ωστόσο: η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη να ανταποκριθεί στα οικονομικά της. δεσμεύσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε: «Είναι σαφές, σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, ότι οι αξίες που υποστηρίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, και ότι ο οργανισμός πρέπει να παραμείνει οικονομικά βιώσιμος μακροπρόθεσμα. Έχουμε λάβει από κοινού μια θέση αρχών για την εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το να δράσουμε τώρα, με αλληλεγγύη, θα διασφαλίσουμε ότι το έργο μας δεν θα χρειαστεί να υποφέρει εξαιτίας αυτής της στάσης».

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Συμβούλιο ΕυρώπηςΡωσίααποπομπή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμβούλιο Ευρώπης, Κράτη-μέλη, Ρωσίας,symvoulio evropis, krati-meli, rosias