Πυρά από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τις...πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Λευκό Οίκο να μην αφήνει αναπάντητη τη στάση του, κάνοντας λόγο για «μοτίβο» του Ρώσου προέδρου.

«Έχουμε δει ένα μοτίβο από τον πρόεδρο Πούτιν το οποίο κατασκευάζει απειλές που δεν υπάρχουν για να δικαιολογήσει περαιτέρω επιθετικότητα, και η παγκόσμια κοινότητα και ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να το δουν μέσα από αυτό το πρίσμα. Toν έχουμε δει να το κάνει αυτό ξανά και ξανά.

Σε καμία στιγμή η Ρωσία

δεν ήταν υπό απειλή από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία, όλα αυτά είναι ένα μοτίβο από τον Πούτιν», ανέφερε στο ABCη εκπρόσωπος του προέδρου Τζο Μπάιντεν Τζεν Ψάκι.

Και διεμήνυσε: «Έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, αλλά πρέπει επίσης να καταγγείλουμε τον Πούτιν».

Στόλτενμπεργκ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η ρητορική Πούτιν για πυρηνικά

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική, μιλώντας στο CNN.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ σημείωσε ότι η εντολή του Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, σε συναγερμό είναι μια απαράδεκτη κλιμάκωση.

«Σημαίνει ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο», είπε η Γκρίνφιλντ στο CBS.

ΗΠΑΝΑΤΟΨάκιΣτόλτενμπεργκΠουτινπυρηνικά
Keywords
Τυχαία Θέματα