Συγκρούσεις Αμερικανών με στρατιώτες του Άσαντ στη βορειοανατολική Συρία

Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδουν πληροφορίες για συγκρούσεις ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τον συριακό στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στο Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία.

Οι συγκρούσεις ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομες, αλλά ασφαλώς έχουν ξεχωριστή σημασία. Η αντιπαράθεση ξέσπασε κατά τη διέλευση μιας αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής από το χωριό Χερμπάτ Άμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν έναν νεκρό στην πλευρά

των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, τερματίστηκαν έπειτα από αμερικανική επιδρομή που έγινε στον τομέα, η οποία επέτρεψε την απομάκρυνση δύο αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων από το χωριό, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Την ίδια ώρα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάσακα στην βορειοανατολική Συρία, όπου Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άνθρωπο, κατά πληροφορίες άμαχο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.

Παράλληλα, στην Ιντλίμπ μαίνεται το μέτωπο ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία, με τη Ρωσία να εκφράζει εκ νέου τη δυσαρέσκειά της.

ΗΠΑΣΥΡΙΑΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα