Σύγκουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για Έβρο και Λέσβο

21:37 8/3/2020 - Πηγή: Reporter

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση, στη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος του Ερντογάν».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο

σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη ‘προδοτών’ και ‘εσωτερικών εχθρών’».

«Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων - και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων», σχολιάζει η αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων, «παρουσία Γερμανών νεοναζί που δρουν ανεξέλεγκτοι με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή ή και κλακαδόρου, όπως στην περίπτωση του στελέχους της από την Ηλεία». (σ.σ. Πρόκειται για το στέλεχος της ΝΔ στην Ηλεία Διαμαντής Καρασούλα, ο οποίος, σε δημόσια ανάρτησή του, σημείωσε ότι η θέμα από το κάψιμο του προσφυγικού σχολείου στη Λέσβο είναι καλύτερη και από το ηλιοβασίλεμα. Η ΝΔ τον διέγραψε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο Διαδίκτυο).

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι «Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα»

Μήνυση στον Κ. Μπογδάνο

Νωρίτερα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός, Αγαμέμνων Τάτσης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, περί δήθεν υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο.

O βουλευτής της ΝΔ, ανήρτησε στα social media το Σάββατο, δημοσίευμα για το τουρκικό τεθωρακισμένο που προσπαθούσε να ρίξει τον φράκτη στον Έβρο, κάνοντας ο ίδιος το σχόλιο: «Με τις πλάτες των συριζαίων…».

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαμεταναστευτικό
Keywords
Τυχαία Θέματα