«Στροφή» Ντράγκι προς παραμονή στην πρωθυπουργία- Ζήτησε στήριξη

«Παράθυρο» αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία άνοιξε το πρωί της Τετάρτης (20/7) ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ουσιαστικά κάλεσε σε συστράτευση για τη δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξαναχτίσει» τον κυβερνητικό συνασπισμό του, προσθέτοντας ότι το κύμα υποστήριξης των τελευταίων ημερών δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μιλώντας στη Γερουσία αναφέρθηκε στην απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα, και σημείωσε πως «η απόφαση αυτή ακολούθησε την κατάρρευση της πλειοψηφίας της εθνικής

ενότητας που στηρίζει την κυβέρνηση από την αρχή της. Ο αρχηγός του κράτους την απέρριψε και ζήτησε να ενημερώσω τη Βουλή. Απόφαση που δέχθηκα. Σήμερα μου επιτρέπεται να εξηγήσω σε εσάς και στους Ιταλούς αυτή την απόφαση που ήταν τόσο οδυνηρή όσο και οφέλιμη».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου εμπιστεύτηκε τη θέση του πρωθυπουργού με στόχο την αντιμετώπιση τριών έκτακτων περιστατικών: πανδημίας, οικονομικής και κοινωνικής... όλα τα κύρια κόμματα, με μια εξαίρεση, αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά σε αυτή την έκκληση. Στην ομιλία που έκανα σε αυτή την Αίθουσα αναφέρθηκα στην εθνική ενότητα, η οποία τους τελευταίους μήνες ήταν η καλύτερη εγγύηση... Πιστεύω ότι ένας πρωθυπουργός που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ενώπιον των ψηφοφόρων πρέπει να έχει την ευρύτερη συναίνεση», συνέχισε.

Ουσιαστικά ο Ντράγκι ζήτησε στήριξη για να παραμείνει στη θέση του και παρουσίασε μάλιστα και ένα πλάνο για την ενεργειακή κρίση.

Όπως είναι φυσικό, η πρώτη αντίδραση στο Χρηματιστήριο στο Μιλάνο ήταν θετική.

Ανάσα παίρνει και το ιταλικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 14 μονάδες βάσης, στο 3,28%.

ΝτράγκιπρωθυπουργόςστήριξηΙταλία
Keywords
Τυχαία Θέματα