Στην ΠΓ ο Κασσελάκης: Πολύ σκληρός για να...πεθάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γύρος δεύτερος το βράδυ της Τρίτης (20.2) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται κρίσιμη για την πορεία του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται κριτική για τις κινήσεις του και αρκετά στελέχη θεωρούν σε... απλά ελληνικά πως σε πολλές περιπτώσεις κάνει "του κεφαλιού του".

Το ερωτηματολόγιο στα μέλη σχετικά με αλλαγές στο κόμμα ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε

ανένδοτος και τότε εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν ακόμα και "ψίθυροι" για πρόταση μομφής.

Η Πολιτική Γραμματεία διέκοψε τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα (19/2) με μία μετριοπαθή δήλωση, αλλά το πρωί της Τρίτης πολλά στελέχη καταφέρθηκαν εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ακόμα και ο Κώστας Ζαχαριάδης εκτίμησαν ότι δεν μπορεί ο Κασσελάκης να συμπεριφέρεται ως μονάρχης. Ο Γιώργος Τσίπρας το πήγε ακόμα πιο μακριά και μίλησε για αντικατάσταση Κασσελάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο μεταξύ από το Λονδίνο, πήγε στο συλλαλητήριο των αγροτών, συνοδεία "δικών" του στελεχών και αμέσως μετά μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Γραμματεία.

Προσερχόμενος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα».

Στόχος είναι φυσικά η Πολιτική Γραμματεία να ανάψει το πράσινο φως για το Συνέδριο και να ξεκινήσουν στον καθορισμένο χρόνο οι διεργασίες, προκειμένου το Σαββατοκύριακο να προχωρήσει ο "μετασχηματισμός" του κόμματος.

Το κλίμα, όμως, είναι τέτοιο που ακόμα και το Σαββατοκύριακο φαντάζει μακρινό. Ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός και δύσκολα ρισκάρει κανείς προβλέψεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ΠΓ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
stin-pg-o-kasselakis-poly-skliros-gia-napethanei-o-syriza.htm
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Πολύ, ΣΥΡΙΖΑ,kasselakis, poly, syriza