Στη δίνη της νέας αφρικανικής μετάλλαξης και η Wall Street

Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων χρηματιστηριακών αγορών του πλανήτη, οι δείκτες της Wall Street «κατρακυλούν» υπό τον φόβο της νέας μετάλλαξης της Μποτσουάνα (μετάλλαξη «Ν»).

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει «βουτιά» 2,53% και διαπραγματεύεται στις 34.897,24 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,73% στις 4.619,90 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,16% στις 15.661,20 μονάδες.

Οι επενδυτές προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις, καθώς στέκονται στο γεγονός ότι η νέα

μετάλλαξη έχει ήδη «ταξιδέψει» σε χώρες της νότιας Αφρικής, στο Χονγκ Κονγκ, στο Ισραήλ, αλλά και στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να θωρακίζουν ήδη τα σύνορά τους, απαγορεύοντας τις αεροπορικές πτήσεις από την Αφρική.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, με τις τιμές των μετοχών και του πετρελαίου να «βυθίζονται», ενώ αντίθετα ο χρυσός και το δολάριο καταγράφουν άνοδο, καθώς λειτουργούν ως ασφαλή επενδυτικά καταφύγια σε περιόδους κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, η μετάλλαξη Δέλτα «τρόμαξε» τους επενδυτές και επιβάρυνε τομείς όπως η αναψυχή και η φιλοξενία, με το… έργο να φαίνεται πως επαναλαμβάνεται.

Η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street θα ολοκληρωθεί νωρίτερα (20.00 ώρα Ελλάδος) λόγω της Black Friday, ενώ χθες (25/11) παρέμεινε κλειστή λόγω της Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day).

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, λόγω της μικρής σε διάρκεια συνεδρίασης, ο σημερινός μειωμένος όγκος συναλλαγών είναι πιθανό να επιδεινώσει τις διακυμάνσεις στην αγορά.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα