Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει εργοστάσιο κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων στο Βιετνάμ

Το σχεδόν 100% μονοπώλιο της Κίνας στην επιχείρηση κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων θα μπορούσε να αποκτήσει σύντομα έναν Ασιάτη αντίπαλο.

Δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες - η Seojin Systems και η Ace Engineering - κατασκευάζουν ένα εργοστάσιο εμπορευματοκιβωτίων στο Haiphong του Βιετνάμ, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του επόμενου έτους. Το έργο υποστηρίζεται από την κρατική εταιρεία

χρηματοδότησης πλοίων Korea Ocean Business Corporation (KOBC).

Το εργοστάσιο θα έχει αρχική παραγωγή 4.000 εμπορευματοκιβωτίων το μήνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία HMM, τη ναυαρχίδα της Νότιας Κορέας, να έχει υπογράψει ως κύριος πρώιμος πελάτης.

Σύμφωνα με στοιχεία της KOBC, τα κινεζικά εργοστάσια αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος το 99% όλων των νέων εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που έχει συζητηθεί από πολλές μεγάλες οικονομίες φέτος κατά τη διάρκεια των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας του 2021, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον.

«Για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τοπικών ναυτιλιακών εταιρειών, η KOBC θα συνεχίσει να εκτελεί έργα υποστήριξης μίσθωσης εμπορευματοκιβωτίων, ενώ θα συνεχίσει να διαφοροποιεί τις εγχώριες και τις υπερπόντιες πηγές για να εξασφαλίσει την προμήθεια εμπορευματοκιβωτίων», δήλωσε ο κορεάτης χρηματοδότης πλοίων σε μια ανακοίνωση.

Νότια ΚορέαΕργοστάσιοεργοστάσιο κατασκευής εμπορευματοκιβωτίωνΒιετνάμεμπορευματοκιβώτια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα