Σταθερά πάνω από $17.000 το Bitcoin περιμένοντας τον… Πάουελ

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το Bitcoin την Τρίτη (10/1), καθώς το αμερικανικό δολάριο δείχνει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης ενόψει της πολυαναμενόμενης ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ αργότερα μέσα στην ημέρα, όπου εκτιμάται ότι θα διατηρήσει επιθετικό τόνο.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα άγγιξε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων μέσα στην προηγούμενη ημέρα, αλλά πλέον υποχωρεί ελαφρά, αν και παραμένει πάνω από τα 17.000 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την αξία του δολαρίου

έναντι των βασικών νομισμάτων, σημείωσε μικρή μεταβολή κοντά στο 103,15. Το νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών στα 102,91 τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την υποχώρηση από το υψηλό των 105,63 της περασμένης εβδομάδας, λόγω των προσδοκιών ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ θα ωθούσε τη Federal Reserve να εγκαταλείψει τη σύσφιξη της ρευστότητας.

Ο Πάουελ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο της σουηδικής κεντρικής τράπεζας και οι αγορές θα παρακολουθήσουν στενά την ομιλία για σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής κεντρικής τράπεζας.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το εάν ο πρόεδρος Πάουελ, ο οποίος μιλάει σε εκδήλωση της Riksbank, χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να υπογραμμίσει αυτά που έγιναν γνωστά από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, τα οποία… έκοψαν τη φόρα για χαλάρωση των οικονομικών συνθηκών», έγραψε ο Μαρκ Τσάντλερ, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Bannockburn Global Forex.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αντανακλούν την αυξανόμενη πεποίθηση ότι η Fed θα τερματίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων αυτό το τρίμηνο και θα στραφεί σε μειώσεις επιτοκίων το τρίτο τρίμηνο. Αυτό είναι εμφανές από τη διολίσθηση του δείκτη του δολαρίου μετά τα πρόσφατα δημοσιευμένα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο και ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed επαναλαμβάνουν την υψηλότερη ανάγκη για μεγαλύτερη διαδρομή των επιτοκίων.

«Σίγουρα, η αγορά δεν αποδέχεται την αφήγηση της Fed για το επιτόκιο να αυξάνεται στο 5,00% και να διατηρείται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αγορές φαίνεται να τιμολογούν έναν κύκλο χαλάρωσης 50 bp το δεύτερο εξάμηνο του 23», επεσήμανε ο στρατηγικός αναλυτής FX της ING, Φράντισεκ Ταμπόρσκι.

Επομένως, μια επιθετική ομιλία από τον Πάουελ μπορεί να έχει ελάχιστη αρνητική επίδραση στην αγορά.

«Αν υποθέσουμε ότι ούτε τα σχόλια του Πάουελ ούτε η NFIB παραβιάζουν την αφήγηση μιας πιο χαλαρής Fed (και ο ΔΤΚ της Πέμπτης στις ΗΠΑ θα είναι επίσης βασικός για αυτήν την ιστορία), θα περιμέναμε να παραμείνει η δυναμική έναντι του δολαρίου», πρόσθεσε.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου πιθανότατα είναι καλός οιωνός για το Βitcoin. «Το Bitcoin παρουσίασε ανοδική πορεία από τότε που ξεπέρασε τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας λόγω βελτιωμένης βραχυπρόθεσμης δυναμικής.

Η βραχυπρόθεσμη έκρηξη έθεσε την επόμενη αντίσταση κοντά στα 18.400 δολάρια», δήλωσε η Κέιτι Στόκτον, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Fairlead Strategies.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,14% στα 17.228,04 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 0,52% στα 1.327,47 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 3,30% στα 15,98 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 2,69% στο 0,31473100 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 1,99% στα 4,88 δολάρια, το Dogecoin χάνει 2,38% στο 0,07601997 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 4,01% στο 0,00000923 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα