Στα τάρταρα Χ.Α. και αποτιμήσεις τραπεζών - Περνάει ο ΟΠΑΠ σε κεφαλαιοποίηση την ΕΤΕ

12:23 9/5/2011 - Πηγή: Reporter
Αντιμέτωπη με νέα χαμηλά βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Ο γενικός δείκτης “ατενίζει” τα χαμηλά του προηγούμενου Ιανουαρίου, τις 1.351 μονάδες, καθώς διαμορφώνεται στις 1.358 με 1.360 μον. Το παρασκήνιο της συνάντησης της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, το ποιος την προκάλεσε (σ.σ. κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι την προκάλεσε η ελληνική πλευρά), τι συζητήθηκε, τι αποφασίστηκε και τι πρόκειται να μεθοδευτεί, αποτιμώνται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, σχολιάζουν οι χρηματιστές,
δηλαδή και η επιμήκυνση, αλλά και το κούρεμα. Αμερικανοί οικονομολόγοι ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι οι αγορές θέλουν να δουν αίμα στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να υποφέρει... Υπό αυτά τα δεδομένα, στο τραπέζι μπήκε, όπως εκτιμούν οικονομικοί παράγοντες στην Ελλάδα και το θέμα της εξόδου από το ευρώ. Κάτι, που σήμερα επαναλαμβάνεται από μιά σειρά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τον οικονομολόγο κ. Νουριέλ Ρουμπίνι. Το κλίμα στην αγορά είναι τεταμένο, με το spread να σκαρφαλώνει προς τις 1.300 μονάδες βάσης και τα CDS να ενισχύονται κατά 43 μονάδες βάσης στις 1.360 μβ, ενώ αύριο πραγματοποιείται έκδοση εντόκων εξάμηνης διάρκειας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο των πωλητών, ενώ απειλείται η δεύτερη θέση της ΕΤΕ στις κεφαλαιοποιήσεις από τον ΟΠΑΠ. Στα 4,79 ευρώ υποχωρεί η ΕΤΕ, στο 1 ευρώ η Πειραιώς, στα 3,45 η Alpha και στα 3,24 ευρώ η Eurobank. Η πληροφορία ότι μέσα στην εβδομάδα έρχεται στη Βουλή τοπ νομοσχέδιο για τη διπλή ανάπλαση ανεβάζει τη μετοχή της Βωβός, που ενισχύεται κατά 13,3%. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, στα 25 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα