Στα «χέρια» της Oaktree πέρασε η Ίντερ

Στο αμερικανικό fund Oaktree Capital Management πέρασε ο έλεγχος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Inter, μετά από αθέτηση πληρωμής δανείου από την κινεζική ιδιοκτήτριά της.

Η Oaktree πήρε τον έλεγχο της ομάδας από τον όμιλο Suning Holding Group, καθώς δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει υποχρεώσεις 395 εκατ. ευρώ. Το πλειοψηφικό ποσοστό που

κατείχε η εταιρεία στην ομάδα είχε χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για το δάνειο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Suning βρισκόταν σε συζητήσεις με την Pacific Investment Management Co. για την αναχρηματοδότηση των χρεών της τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν μπόρεσε να υπογράψει μια συμφωνία πριν από τη λήξη του δανείου προς την Oaktree, την Τρίτη.

Η Oaktree δάνεισε χρήματα στην Suning το 2021 για να ενισχύσει τα οικονομικά της Inter Milan, καθώς η πανδημία κρατούσε τα στάδια κλειστά για το κοινό. Τα έγγραφα που υπογράφηκαν τότε έγραφαν ότι σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, οι πιστωτές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αμέσως τον έλεγχο της εγγύησης.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ποδοσφαιρική ομάδα του Μιλάνου περνά στα χέρια πιστωτών. Το 2018, η Elliott Management αντάλλαξε χρέος της Milan με μετοχές, αφότου ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Αφότου πέρασε στην Oaktree, η Inter εξακολουθεί να διαθέτει υψηλές υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και 415 εκατ. ευρώ σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων που πουλήθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές και ωριμάζουν στις αρχές του 2027.

#Oaktree_Capital_Management_LP #INTER_MILAN #Suning_Holdings #Bloomberg
Keywords
Αναζητήσεις
sta-cheria-tis-oaktree-perase-i-inter.htm
Τυχαία Θέματα