Κρυπτονομίσματα: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας την απόφαση για τα Ethereum ETF

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων ενόψει της απόφασης της SEC σχετικά με την αίτηση για Ethereum ETF spot από την VanEck αργότερα.

Το Bitcoin υποχωρεί ελαφρά, ενώ το Ethereum ενισχύεται, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η ευρύτερη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετράται με τον δείκτη CoinDesk 20 υποχωρεί λίγο περισσότερο από 0,5%.

Η γενική προοπτική για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, πάντως, παραμένει ανοδική.

Οι BlackRock, Grayscale και Bitwise υπέβαλαν τροποποιημένες φόρμες

19b-4 στην SEC για τα προτεινόμενα ETF spot Ethereum τους, καταργώντας τις διατάξεις πονταρίσματος που ορισμένοι σχολιαστές είπαν ότι προκαλούν ρυθμιστικά εμπόδια. Το ποντάρισμα είναι η διαδικασία κλειδώματος συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων για μια καθορισμένη περίοδο για να υποστηριχθεί η λειτουργία ενός blockchain για μια ανταμοιβή. Αυτές οι ανταμοιβές θεωρούνται κυρίως παθητικό εισόδημα μεταξύ των εμπόρων κρυπτογράφησης. Όλοι οι υποψήφιοι για το Ether ETF έχουν πλέον καταθέσει τις τροποποιημένες προτάσεις τους πριν από την πρώτη απόφαση έγκρισης ή απόρριψης που αναμένεται σήμερα.

Το Fidelity έκανε τη δική του τροποποιημένη αίτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τους VanEck, Franklin Templeton, Invesco Galaxy και ARK 21Shares να ακολουθούν. Η Hashdex είναι ο μόνος εκδότης που δεν έχει υποβάλει ακόμη τροποποίηση στο Ethereum ETF του.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Nvidia έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέροντας έσοδα ρεκόρ ύψους 26,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο. Το ράλι μπορεί να είναι ένα θετικό μήνυμα για τα κρυπτονομίσματα, επισημαίνει το CoinDesk, συμπεριλαμβανομένων των tokens που υποτίθεται ότι συνδέονται με την τεχνολογία AI. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ιστορικά, η εισροή χρημάτων στην αγορά κρυπτονομισμάτων και τα λεγόμενα νομίσματα AI εξαρτάται εν μέρει από μεγάλα κέρδη της Nvidia και στον τεχνολογικό Nasdaq. Τα κορυφαία tokens τεχνητής νοημοσύνης όπως τα FET, ICP, RNDR και GRT διαπραγματεύονται σε μεικτό έδαφος, έχοντας σημειώσει ράλι πριν την ανακοίνωση της Nvidia, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

Το Bitcoin άρχισε να χάνει σταδιακά την αξία του πέφτοντας στα 70.000 δολάρια χθες και διαπραγματεύεται κάτω από αυτό το επίπεδο σήμερα.

Η κεφαλαιοποίησή του πέφτει στα 1,370 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του πάνω στα altcoins έχει υποχωρήσει περισσότερο από 1% τις τελευταίες ημέρες και τώρα βρίσκεται στο 50,3%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων παραμένει σχετικά σταθερή σε κάτι λιγότερο από 2,730 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,83% στα 69.244,08 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 3,71% στα 3.833,14 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει πτώση 3,09% στα 172,42 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 0,37% στο 0,47671316 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει πτώση 1,09% στα 7,42 δολάρια, το Dogecoin διολισθαίνει 0,29% στο 0,16322863 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 0,52% στο 0,00002504 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #κρυπτονόμισμα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
kryptonomismata-meikta-prosima-perimenontas-tin-apofasi-gia-ta-ethereum-etf.htm
Τυχαία Θέματα