«Σπόντες» Μητσοτάκη για Κασσελάκη και... αμφιβολίες για την αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ναι μεν δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων, αλλά σε κάθε ευκαιρία ρίχνει τα καρφιά του. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μπορούσε να μην κάνει ένα σχόλιο για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας την Πέμπτη (16/11) στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον τουρισμό, αλλά "βρήκε χώρο" για να ρίξει και μία ατάκα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής

αντιπολίτευσης παρά μόνο να αναρωτηθώ για πόσο ακόμη θα είναι αξιωματική», είπε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Είναι, άλλωστε υπαρκτό το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει τρίτη δύναμη στη Βουλή, αν μετά τους Τσακαλώτο, Πέρκα αποχωρήσει και η Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με την ομάδα των βουλευτών που τη στηρίζει.

Κομβικό όριο είναι ο αριθμός 32, που είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει. Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος του οποίου ουσιαστικά ο μόνος λόγος ύπαρξης ήταν η εξουσία», σημείωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Πρωθυπουργός.

Για την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη να πάνε μαζί σε λαϊκή αγορά ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ωραία είναι όλα αυτά. Η πολιτική ζωή της χώρας δεν ξεκίνησε με την άφιξη του κ. Κασσελάκη τον οποίο σέβομαι και τιμώ. Είκοσι χρόνια πηγαίνω στους πολίτες , συνομιλώ, συζητώ, ακούω κριτική. Δεν είναι κάτι καινούργιο να πηγαίνουμε. Τα κάνουμε αυτά τα πράγματα όλοι μας από τότε που μπήκαμε στα κοινά».

Επίσης δήλωσε πως δεν είναι δική του δουλειά να υποδείξει στην αντιπολίτευση πως θα ασκήσει τα καθήκοντά της και τόνισε πως οι πολίτες δεν θέλουν τοξικότητα αλλά συγκεκριμένες προτάσεις. «Για παράδειγμα εμείς κάνουμε μία πρόταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ποια είναι η αντιπρόταση; Μέχρι στιγμής στο επίπεδο των τεκμηριωμένων προτάσεων η αντιπολίτευση συνολικά πάσχει και ίσως αυτό εξηγεί το γεγονός ότι η ΝΔ έχει καταφέρει να πετύχει αυτά τα εκλογικά ποσοστά γιατί είναι η μόνη που μιλά για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και προσπαθεί να τα λύσει», υπογράμμισε.

Παλαιότερα, ο κ. Μητσοτάκης θυμίζουμε πως είχε επίσης ακόμα πιο επικριτικός, λέγοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως "δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό".

#ΣΥΡΙΖΑ #Μητσοτακης #ΝΔ #εξελίξεις #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα