JP Morgan: Προσδοκίες για υπεραπόδοση των ομολόγων της Πειραιώς

Στην ετήσια ανάλυσή της για τις προοπτικές των ομολογιακών εκδόσεων των Ευρωπαϊκών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, η επενδυτική τράπεζα JP Morgan αναφέρεται και στις ελληνικές τράπεζες, περιμένοντας υπεραπόδοση από την Τράπεζα

Πειραιώς, ενώ παραμένει ουδέτερη σχετικά με τις αποδόσεις των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου.

Η JP Morgan τονίζει πως η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει ιδιαίτερη άνοδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες σε παρόμοιους βασικούς στόχους (KPIs), σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, η JP Morgan αναγνωρίζει ότι μπορούν να δουν μια περαιτέρω δέσμευση από τους επενδυτές στην έκδοση των ομολόγων AT1 στο επόμενο έτος. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της σχετικής αξίας θέτουν ένα όριο στον βαθμό υπεραπόδοσης που μπορούν να επιτύχουν οι δύο τράπεζες, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της καλύτερης σχέσης κινδύνου-απόδοσης που έχουν άλλες μεσαίου μεγέθους τράπεζες της Ευρώπης. Επομένως, η σύσταση προς τους επενδυτές είναι να έχουν είναι ουδέτερη θέση.

Για την Alpha Bank, η σύσταση είναι ουδέτερη, αν και η απρόσμενη συνεργασία με την ιταλική UniCredit Bank μπορεί να προσφέρει σημαντική ώθηση στα κεφάλαιά της. «Η συνεχιζόμενη υστέρηση του εκδότη έναντι των ομοειδών του σε ποιότητα του ενεργητικού θα περιορίσει την υπεραπόδοση, ιδίως με τα περιθώρια να βρίσκονται σε στενή συνάφεια με τους μεγαλύτερους και πιο ‘νοικοκυρεμένους’ ομολόγους της, όπως η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα», τονίζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Όσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου, η JP Morgan προτείνει, επίσης, ουδέτερη θέση, τονίζοντας πως είναι πιθανό οι αποτιμήσεις να εμφανιστούν αυξημένες σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη, καθώς τα πλεονάζοντα κεφάλαια της τράπεζας είναι μέτρια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν το 13%.

Συνολικά, για τις τράπεζες της Ευρώπης, προβλέπεται άνοδος στα καθαρά έσοδα από τόκους στο ανώτατο επίπεδο, καθώς και αύξηση στο κόστος των προβλέψεων. Για τα ομόλογα Additional Tier 1 (AT1) προτείνεται ουδέτερη θέση, για την κατώτερη κατηγορία Tier 2 προτείνεται στάθμιση, ενώ για τα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης η τράπεζα έχει διαφορετικές συστάσεις. Από τα ομόλογα senior preferred, η JP Morgan αναμένει υπεραπόδοση, ενω προχωρά σε ουδέτερη σύσταση για τα ομόλογα bail-in senior.

Η JP Morgan θεωρεί πως η Ευρώπη θα αποφύγει την ύφεσης το 2024, όμως αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τη βελτίωση της οικονομίας.

#JP_Morgan #ελληνικές_τράπεζες #ΟΜΟΛΟΓΑ #προσδοκίες
Keywords
Τυχαία Θέματα