Σκρέκας:Σε ένα χρόνο μπορούμε να απεξαρτηθούμε πλήρως απ'το ρωσικό αέριο

«Σε έναν χρόνο από σήμερα η Ελλάδα μπορεί να απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο», υποστήριξε την Πέμπτη (31/3) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να απεξαρτηθεί πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Μάλιστα, απαρίθμησε τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν και το επόμενο διάστημα, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Για τη ρωσική απαίτηση πληρωμής φυσικού αερίου σε ρούβλια, επισήμανε ότι η Ελλάδα

έχει συμβολαιοποιημένες συμβάσεις με τη ρωσική Gazprom για τέσσερα ακόμα χρόνια που προβλέπουν την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ευρώ.

Όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες όσο διαρκεί η κρίση, ακόμη και το καλοκαίρι.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι στα 600 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο Υπουργός Ενέργειας.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

Σκρέκαςρωσικό αέριοΕΛΛΑΔΑΕνέργεια
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκρέκας Σε,skrekas se