Σκλαβενίτης: «Κλειδί» το real estate για την ανάπτυξη

Σημαντικές κινήσεις στην αγορά ακινήτων περιλαμβάνει για το 2024 και τα επόμενα χρόνια η στρατηγικής της οικογένειας Σκλαβενίτη για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Σκλαβενίτης διαθέτει ήδη 454 καταστήματα στην Ελλάδα και 525 συνολικά στον όμιλο, αλλά δεν σταματά εδώ.

Το 2024 μπαίνει σε πρώτο πλάνο το σχέδιο για επέκταση των υποδομών και του δικτύου του Ομίλου.

Οι προθέσεις της μητρικής εταιρείας του ομίλου, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη (ΕΥΣ), είχαν φανεί με την απόκτηση του πρώην εργοστασίου

της Πίτσος (Pitsos), ιδιοκτησίας της BSH στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Το ακίνητο αυτό, επιφάνειας άνω των 53.000 τ.μ. θα αποτελέσει ένα μεγάλο project, στο οποίο θα υπάρξει συγκέντρωση των παραγωγικών μονάδων που τροφοδοτούν, μεταξύ άλλων, το δίκτυο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας όπως π.χ. τα χαρτικά Γλάρος, τα κατεψυγμένα Baker Master, τα κρεατικά Meat Market κ.α..

Μέσα στο 2024 αναμένεται και η η ανάπτυξη κάθετης παραγωγής σε ακίνητο στη Μαγούλα. Με μονάδα παραγωγής, χώρους αποθήκευσης και διανομής, το ακίνητο αναμένεται να υποστηρίξει το παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων του ομίλου.

Καταστήματα

Σημειώνεται ότι ο όμιλος ενισχύει πλέον το σήμα του και παράλληλα τη θέση του στην αγορά ακινήτων σε αναπτυσσόμενα γεωγραφικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας, όπου αναδύονται επενδυτικές ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα η Ανατολική Αττική. Τέσσερα καταστήματα, από ένα σε Μαρκόπουλο και Λούτσα και 2 στο Πόρτο Ράφτη, προστέθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας Σκλαβενίτης.

Υπάρχει επίσης η προσθήκη 8 καταστημάτων της αλυσίδας AS Αγορά, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της λαρισινής εταιρείας. Σημαντική κίνηση αποτελεί για την εταιρεία και το πρώτο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Μυτιλήνη.

Είχαν προηγηθεί την προηγούμενη χρονιά σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο hypermarket, όπως αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια, επί της οδού Λαχανά 12 στο 10ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, σε ακίνητο της πρώην MAVA-Renault που πέρασε μέσω πλειστηριασμού στον όμιλο Σκλαβενίτη το 2021.

Τα νούμερα

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο όμιλος αριθμεί 525 συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας στην Κύπρο και των καταστημάτων The Mart και Χαλκιαδάκης. Πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 5 εκατ. ευρώ έχοντας κλείσει το 2022, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 4,5 δισ. ευρώ και διαθέτει 4 Κέντρα Διανομής Παραγγελιών eMarket και 7 Κέντρα Διανομής στην Ελλάδα.

Γιώργος Αλεξάκης

#Σκλαβενίτης #ακίνητα #real_estate
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκλαβενίτης, Κλειδί,sklavenitis, kleidi