Οι νέοι εμπορικοί δρόμοι της Ινδίας και οι ευκαιρίες για την Ελλάδα

12:25 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί την κοντινότερη χώρα στην Ινδία μέσω της θάλασσας. Αυτό την καθιστά ιδανική για να διαδραματίσει έναν κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο ως πύλη εισόδου των ινδικών προϊόντων προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή η στρατηγική θέση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ινδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γεωγραφική τοποθεσία της Ελλάδας, ως η κοντινότερη

χώρα της Ινδίας δια θαλάσσης, την καθιστά ιδανική πύλη εισόδου των ινδικών προϊόντων προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Πρόκειται για έναν κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στους δρόμους που αναζητά η Ινδία.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί προς την ελληνική κυβέρνηση πέρυσι τον Αύγουστο, κατά την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, την πρώτη Ινδού ηγέτη στην Ελλάδα μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Εκτιμάται πως θα τεθεί ξανά κατά την ανταπόδοση της επίσκεψης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνοδευόμενος από περισσότερα από 70 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Eurobank, Mytilineos, Dynacom, Viohalco, ΟΛΘ, Goldair και άλλες.

Οι επιχειρήσεις που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό επικεντρώνονται σε τομείς, όπως η ναυτιλία, η πράσινη ενέργεια, τα logistics και ο τουρισμός και η τεχνολογία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο https://govnews.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα