Σκέρτσος: Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τις επικείμενες εκλογές μίλησε σήμερα (21/4) σε σχετική συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο υπουργός εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα επιχειρήσει να κάνει κυβέρνηση ηττημένων, άλλωστε, υποστήριξε, «μας έχει δώσει δείγματα γραφής για το πόσο ανακόλουθος

είναι σε σχέση με όσα λέει δημόσια».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας λέει πως «άλλα λέω πριν από τις εκλογές και άλλα θα πω μετά από αυτές». Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι. Ότι, ψηφίζοντας ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα μέτωπο ετερόκλιτων δυνάμεων. Χωρίς καμία διάθεση ή αίσθηση ευθύνης να ασκήσουν καθήκοντα διακυβέρνησης", το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα αυτά είναι «να καταλάβουν την εξουσία και να οδηγήσουν σε έξωση την Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός της χώρας»

Περαιτέρω τόνισε, «εμείς δεν έχουμε ως στόχο την αυτοδυναμία, ο στόχος μας είναι η σταθερότητα και ο εκσυγχρονισμός της χώρας. Αυτό και τίποτε άλλο. Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που έχουμε αποδείξει επί τέσσερα χρόνια, είναι ότι θέλουμε να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Η Ελλάδα σε σχέση με το 2019 έχει κάνει βήματα μπροστά και πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνει άλματα". Ενώ ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της ΝΔ στις διερευνητικές εντολές, απάντησε: "Εμείς θα τηρήσουμε όσα ορίζει το Σύνταγμα».

Για τα Τέμπη

Στο θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, επεσήμανε πως «έχουμε αναλάβει τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Από την πρώτη στιγμή είπαμε με παρρησία ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Και αναλαμβάνουμε και την ευθύνη να διορθώσουμε τα πράγματα, για να μην ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο τραγικό δυστύχημα».

Στο θέμα της επενδυτικής βαθμίδας, «για να την πετύχουμε, πρέπει να έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε πολιτικές περιπέτειες με αδιέξοδες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για κυβερνήσεις ετερόκλιτων σχημάτων. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή τη σταθερή πορεία δημοσιονομικής υπευθυνότητας αλλά και της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης», ζήτησε.

Κλείνοντας με μία από τις εξαγγελίες της ΝΔ που θα ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του προγράμματος την προσεχή Τετάρτη, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε: «Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές κρατήσεις στην εργασία. Το να έχουμε χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις». Τέλος, «θα υπάρξουν και άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες θα εξαρτώνται και από το βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης».

ΣκέρτσοςΝέα Δημοκρατίαεκλογέςεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα