Σεισμός 6,8 Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία- Δεκάδες νεκροί

Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων και των υλικών ζημιών από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία κοντά στην πόλη Έλαζιγ. Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ αυξάνονται οι αναφορές από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:55 και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

(EMSC), το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί. Το Σεισμολογικό Κέντρο του Καντιλί κατέγραψε τον σεισμό στους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, «ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «Το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν». Στη συνέχεια, γνωστοποίησε ότι «τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση στην ανατολική Τουρκία».

Νέος απολογισμός κάνει λόγο για 14 νεκρούς. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών στην Τουρκία, Μεχμέτ Γκιούλογλου δήλωσε ότι «Οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει εργασίες στο σημείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις». Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα ή πέντε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στην πόλη Σιβρίτζε.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί είναι της τάξης των 5,4 Ρίχτερ, ενώ προηγήθηκαν σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5 Ρίχτερ, αλλά και δεκάδες μικρότερες.

«Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, ο οποίος ήταν αρκετά επιφανειακός και πιθανότατα θα έχουμε μεγάλες ζημιές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Συρία και ο Λίβανος.

Τελευταία ενημέρωση 11:29

σεισμόςΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα