Maran Gas-Aγγελικούση: Πωλήθηκε το FSRU «Sequoia» για $265 εκατ.

Η Maran Gas, συμφερόντων της Μαρίας Αγγελικούση, ολοκλήρωσε τη διαδικασία πώλησης του πλωτού σταθμού προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU) «Sequoia» στην Excelerate Energy με τίμημα 265 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσα στο Μάρτιο, η Excelerate Energy πήρε δάνειο 250 εκατομμυρίων δολαρίων, με λήξη τον Μάρτιο του 2027, για την αγορά του πλοίου

χωρητικότητας 176,611 cbm, με έτος κατασκευής το 2020.

Παράλληλα επέκτεινε τη λήξη της παρούσας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πλοίο μέχρι τώρα βρισκόταν σε bareboat ναύλωση πενταετούς διάρκειας από την Excelerate, με βάση την οποία η ναυλώτρια εταιρεία είχε την επιλογή εξαγοράς του πλοίου, όπως και έκανε αποκτώντας το Sequoia το οποίο λειτουργεί τόσο ως FSRU όσο και ως πλοίο μεταφοράς LNG.

Όπως δήλωσε ο Steven Kobos, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Excelerate, «είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε το FSRU Sequoia στο χαρτοφυλάκιο της Excelerate».

«Η απόκτηση του σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα αγοραία αξία, διασφαλίζει πως το πλοίο θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος του στόλου της Excelerate για μακρά χρονική διάρκεια.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το FSRU Sequoia για να παρέχουμε ευέλικτη πρόσβαση σε καθαρότερη και πιο αξιόπιστη ενέργεια στις πολύτιμες αγορές μας», τόνισε.

Maran GasΑγγελικούσηFSRU SEQUOIAπώληση πλοίου
Keywords
Τυχαία Θέματα