Σε τροχιά ανάπτυξης η Υδρόγειος Ασφαλιστική- Εδραιώνεται στις ασφαλίσεις σκαφών

Με παραγωγή ασφαλίστρων που το 2022 ανήλθε στα 89,4 εκατ. ευρώ, η Υδρόγειος Ασφαλιστική συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα.

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παύλος Κασκαρέλης, αναφέρθηκε στην οικογένεια της Υδρογείου Ασφαλιστικής που αριθμεί 214 εργαζόμενους (81 άντρες και 133 γυναίκες), πάνω από 2000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και πανελλαδικό δίκτυο εταιρικών υποκαταστημάτων και γραφείων

σε όλη την Ελλάδα.

«Αφετηρία για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον είναι να διατηρήσουμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο, αλλά και να συστηθούμε σε κάποιους που ίσως δε μας γνωρίζουν» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασκαρέλης. Υπογράμμισε ότι η Υδρόγειος Ασφαλιστική είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο των γενικών ασφαλειών, με ενεργητικό που, στο α’ τρίμηνο του 2023, ανήλθε στα 232,3 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα, το σύνολο των επενδύσεων της Υδρογείου διαμορφώθηκε στα 178,7 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια, με αποτέλεσμα ο δείκτης κάλυψης κεφαλαιακών αναγκών (SCR Ratio), που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα κριτήρια φερεγγυότητας, να ανέρχεται σε 182,8% κατά την ίδια περίοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου σημείωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμες αλλά πάνω από όλα ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες στους 400.000+ ασφαλισμένους της, διεκδικώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ασφαλίσεις περιουσίας, αστικών ευθυνών και υγείας.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του 2022, ο κ. Κασκαρέλης ανέφερε ότι η Υδρόγειος Ασφαλιστική αύξησε την παραγωγή της κατά 5% σε σχέση με το 2021, επίδοση πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, καταγράφοντας κύκλο εργασιών 89,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα στοιχεία του 2023 δείχνουν μία περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών αποτελεσμάτων της τάξης του 6%.

«Διευρύνουμε την προϊοντική μας βάση και εστιάζουμε σε ποιοτικούς, όχι μόνο ποσοτικούς στόχους» τόνισε ο κ. Κασκαρέλης, ενώ για τα μερίδια της εταιρείας στην ασφαλιστική αγορά είπε: «Εδραιωνόμαστε μεταξύ των τριών πρώτων στην αγορά των ασφαλίσεων σκαφών».

Πιο συγκεκριμένα, στις ασφαλίσεις οχημάτων παρατηρείται μία αύξηση της τάξεως του 4,5% το 2022 και του 5% εντός του 2023, με συνολικά 454.881 ασφαλισμένα οχήματα. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση όσον αφορά τον ασφαλισμένο στόλο οχημάτων. Στις υπόλοιπες ασφαλίσεις η εικόνα είναι ακόμη πιο ενθαρρυντική, καθώς το 2022 αυξήθηκαν κατά 10,41% και το 2023 η ενίσχυση μέχρι στιγμής «αγγίζει» το 17,3%. Παράλληλα, όπως προανέφερε ο κ. Κασκαρέλης, η εταιρεία είναι 3η σε μερίδιο αγοράς στον κλάδο ασφάλισης σκαφών.

Σημειώνεται ότι η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, της υγείας, του προσωπικού ατυχήματος, κ.α. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 400.000 ασφαλισμένους, συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει υποκαταστήματα και γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Αριστοτέλης Παππάς

Υδρόγειος ασφαλιστικήΠΑΥΛΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣπαραγωγή ασφαλίστρωνενεργητικόΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝμερίδιο αγοράς
Keywords
Τυχαία Θέματα