Επεισοδιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το ναυάγιο- 26 προαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (15/6) στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 9.00, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι και μια ώρα μετά από αυτά τα περιστατικά είχαν

προσαχθεί 26 άτομα.

Νωρίτερα, δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των φορέων στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα μετανάστες.

Με αυτή την κίνησή τους τιμούν την μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. «Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα, όπως μεταδίδει το Euronews.

Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ. Μάλιστα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ανέφερε ότι «και η νέα αυτή τραγωδία, το ναυάγιο στην Πύλο, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της πολιτικής της».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα στην Πύλο πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Μεσσηνία. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου μέλη φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία Οδό.

Στον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πραγματοποίησαν πορεία, η οποία μέσω της Οδού Τσιμισκή κατευθύνθηκε προς το λιμάνι. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στην είσοδο του επιβατικού σταθμού και στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην Καμάρα.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟσυγκεντρώσεις διαμαρτυρίαςΜΟΛΟΤΟΦΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣΦΑΝΑΡΑΚΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
epeisodiako-syllalitirio-sto-syntagma-gia-to-navagio--26-proagoges.htm
Τυχαία Θέματα