Σε τροχιά ανάκαμψης το πετρέλαιο μετά την επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στην αγορά των εμπορευμάτων, μετά το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού και τον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Ωστόσο, τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ενεργειακές αγορές. Ειδικότερα, Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συζητήσουν για το πώς θα σταθεροποιηθούν

οι πετρελαϊκές αγορές.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έδωσε ώθηση στις τιμές των δύο τύπων πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 5,77% στα 21,25 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 2,20% στα 27 δολάρια το βαρέλι.

Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,42% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.636,20 δολάρια ανά ουγγιά. Όσον αφορά τα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος κερδίζει κατά 1,10% στα 14,287 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός κινείται υψηλότερα κατά 1,11% στα 2,192 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο καταγράφει άνοδο 0,82% στο 1,716 δολάριο ανά φυσική ατμόσφαιρα και το αμερικανικό σιτάρι σημειώνει κέρδη 0,51% και ανέρχεται στα 572,38 δολάρια το μπουσέλ.

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου για το δολάριο

Το ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου συνεχίζουν να εμπιστεύονται οι επενδυτές και στη σημερινή συνεδρίαση, με το αμερικανικό νόμισμα να υπερισχύει στην αγορά συναλλάγματος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.

Πιο αναλυτικά, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,24% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,1019 ανά δολάριο. Παράλληλα, η βρετανική λίρα χάνει κατά 0,54% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαπραγματεύεται στο 1,2349 ανά δολάριο. Τέλος, η ισοτιμία ευρώ – βρετανικής λίρας ανέρχεται στο 0,8928 ανά στερλίνα, με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,37% έναντι του βρετανικού νομίσματος.

χρυσόςδολαριοΝτόναλντ ΤραμπΒλαντιμιρ Πούτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα