Σε περιδίνηση οι διεθνείς αγορές λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων

10:55 1/5/2020 - Πηγή: Reporter

Τα δύσκολα δεν πέρασαν για τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο και αυτό έρχονται να το θυμίσουν τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την τελευταία ημέρα του Απριλίου. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα όσα χρηματιστήρια λειτουργούν ανήμερα της Πρωτομαγιάς να καταγράφουν ισχυρές απώλειες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ενώ οι αγορές γνώρισαν τον καλύτερο Απρίλιο από το 2011, εξαιτίας των προσδοκιών για συγκράτηση της πανδημίας και τα τεράστια προγράμματα τόνωσης. Παρόλα αυτά, το κακό ξεκίνημα του Μαΐου

αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη, ώστε οι επενδυτές να αρχίσουν ξανά να αισθάνονται αισιόδοξοι για την ενδεχόμενη ανάκαμψη των παγκόσμιων αγορών.

Ειδικότερα, στην Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί σημαντικά κατά 2,47% και διαπραγματεύεται στις 5.755,24 μονάδες. Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες 2,84% στις 19.619,35 μονάδες και στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 5,01% στις 5.245,90 μονάδες.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα, ενώ κλειστά είναι και τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Ευρώπη. Κλειστό θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Κανονικά θα συνεδριάσει ωστόσο η Wall Street, με τα futures του S&P 500 να καταγράφουν απώλειες 2,41% και να διαμορφώνονται στις 2.832,50 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως και το αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να επηρεαστεί από την αρνητική κατάσταση, που επικρατεί με τα εταιρικά αποτελέσματα, και να εκκινήσει πτωτικά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά και τις χθεσινές απώλειες.

Wall Streetασιατικές αγορέςευρωπαϊκά χρηματιστήρια ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα