Θετικά αποτελέσματα τριμήνου για την Costamare

Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε η Costamare το πρώτο τρίμηνο του 2020, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η εταιρεία πέτυχε υψηλά κέρδη $32,8 εκατ., ενώ βελτίωσε ελαφρώς και τον κύκλο εργασιών της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $121,4 εκατ., αυξημένος κατά 7,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 ($113,0 εκατ.). Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα $32,8 εκατ., έναντι ζημιών $1,7 εκατ. το 2019.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε $0,27 έναντι $0,12

για το 2019, ενώ η συνολική ρευστότητα της εταιρείας φτάνει τα $268,4 εκατ. Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε δύο συμφωνίες αναχρηματοδότησης δανειακών της υποχρεώσεων ($65 και $70 εκατ.), καθώς επίσης και ακόμα μία που αφορά τη μερική χρηματοδότηση για την απόκτηση τεσσάρων πλοίων μεγέθους 4.258 TEUs, ύψους $30 εκατ.

Ο στόλος της Costamare Inc. αριθμεί 75 containerships, συμπεριλαμβανομένων πέντε νεότευκτων πλοίων υπό ναυπήγηση, των οποίων η παραλαβή προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2020 (τρία πλοία) και το πρώτο τρίμηνο του 2021 (δύο πλοία).

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, επισήμανε ότι «ο Covid-19 προκαλεί το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια οικονομία μετά την κρίση του 2008-2009. Η προσφορά των προϊόντων που μεταφέρονται σε εμπορευματοκιβώτια βιώνει ένα σπάνιο φαινόμενο αποδιοργάνωσης και η βιομηχανία πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μειωμένης ζήτησης.

Ο προσδιορισμός του χρόνου επιστροφής στην κανονικότητα αποτελεί πρόκληση, αλλά τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλο τον κόσμο είναι προσωρινά και πιστεύουμε ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται δημιουργούν επίσης μια αναβαλλόμενη ενσωματωμένη ζήτηση.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων μας καθώς και των υπαλλήλων μας στην ξηρά παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε λάβει μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας καθώς και να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

[…] Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την αγορά και να αξιολογούμε νέες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ισολογισμό και τη θέση ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούμε νέες ευκαιρίες σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον αγοράς».

CostamareΓρηγόρης ΖήκοςκορονοιόςΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα