Σε «κλοιό» ΕΦΚΑ πολλοί αλλοδαποί έμποροι για τις άδειες παραμονής

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, μεταξύ των οποίων και οι αλλοδαποί επιχειρηματίες και επαγγελματίες, τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στήριξης Αλλοδαπών Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Τζαχίρ Ντάκουα, μιλώντας στο eea.gr.

Ο ίδιος ζητεί τη λήψη επιπλέον μέτρων ενίσχυσης με έμφαση στη ρευστότητα και τη ρύθμιση των οφειλών, ενώ τονίζει το σημαντικό παρεμβατικό ρόλο του Ε.Ε.Α. και τη στήριξή του στους μικρομεσαίους από την πρώτη

στιγμή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάκουα επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας κυβέρνησης – Ε.Ε.Α., μέσω και της δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας, όπου θα συζητούνται τα προβλήματα των εμπόρων, ανάμεσα στα οποία ζητήματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τον ΦΠΑ, τα πρόστιμα κ.ά.

Για την λειτουργία του εμπορίου μετά την άρση του lockdown αλλά και το πέρας της πανδημίας είναι απαραίτητη, όπως σημειώνει, η παροχή ρευστότητας από την Πολιτεία μέσω κυρίως επιδοτήσεων, αλλά και χαμηλότοκων δανείων.

Αναφερόμενος ειδικά στις αλλοδαπές επιχειρήσεις, εξηγεί ότι λόγω της πανδημίας πολλοί αλλοδαποί έμποροι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, ωστόσο η βεβαίωση του Φορέα είναι απαραίτητη στη διαδικασία για την ανανέωση της άδειας παραμονής των αλλοδαπών επιχειρηματιών. Ζητεί, επομένως, να υπάρξει ρύθμιση των χρεών, με μηνιαίες δόσεις, από 50 ευρώ, ώστε οι επιχειρηματίες αυτοί να έχουν την ευκαιρία και να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους και να λάβουν την απαραίτητη βεβαίωση.

Ο κ. Ντάκουα τονίζει τη σημαντική στήριξη που παρέχει σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες το Ε.Ε.Α. από το ξεκίνημα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που έφερε ο COVID-19, και τη συμβολή του στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ μιλώντας για την επόμενη μέρα υπογραμμίζει ότι χρειάζεται όλοι να «εργαστούμε σκληρά» για την ανάκαμψη της οικονομίας και σε αυτήν θα συμβάλλουν και οι αλλοδαπές επιχειρήσεις.

Τζαχίρ ΝτάκουαΕΕΑαλλοδαποί επιχειρηματίεςΦΠΑπρόστιμαlockdown
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα