Σε καθεστώς τεχνητής χρεοκοπίας η Naftogaz

Την χρεοκοπία της ανακοίνωσε επισήμως έναντι των πιστωτών της σε Eurobonds (ευρωομόλογα) η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας, Naftogaz.

Στο μήνυμά της στο λογαριασμό της στο Telegram τονίζει ότι αποτάθηκε στην ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, ωστόσο το Υπουργικό Συμβούλιο απάντησε αρνητικά.

Σύμφωνα με το Euronews, η εταιρεία

διατείνεται ότι πλέον δεν διαθέτει καμία πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και πως το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη ώστε να βρεθούν πόροι αλλά και εισαγωγείς που θα εξασφαλίσουν ενεργειακές πηγές στην Ουκρανία για την επόμενη χρονιά.

Με την επιστολή της η Naftogaz ζητούσε από την ουκρανική κυβέρνηση «κάλυψη» ύψους 5 δισ. δολαρίων για τις επερχόμενες ανάγκες.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να στραφεί στις ΗΠΑ ζητώντας περί τα 6 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου υπό την μορφή δανεισμού με εξόφληση στα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ενεργειακή ένδεια κατά την χειμερινή περίοδο.

ΟυκρανίαΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟπιστωτέςΥπουργικό Συμβούλιοδανειστές
Keywords
Τυχαία Θέματα