Το sell-off στα κρυπτονομίσματα δεν ανησυχεί το ΔΝΤ

Οι μεγάλες απώλειες της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν προκαλούν ανησυχία για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε την Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε μια έκθεση που πάντως εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Η παγκόσμια οικονομία πλήττεται από τον υψηλό πληθωρισμό, δήλωσε το ΔΝΤ, αξιολογώντας τις

επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τους συνεχιζόμενους περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, αγορές όπως το bitcoin, απομονωμένες από τις συμβατικές τράπεζες, δεν φαίνεται να προκαλούν ανησυχία, αναφέρει η έκθεση.

«Οι διαρροές στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν περιοριστεί μέχρι στιγμής», σημειώνει το ΔΝΤ και προσθέτει πως τα sell off των αγορών οδηγούν σε απώλειες τα crypto, αλλά δεν συμβαίνει το αντίθετο.

Το ΔΝΤ έχει ήδη ζητήσει περισσότερη ρύθμιση του κλάδου και προειδοποίησε το Ελ Σαλβαδόρ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Οι υπεύθυνοι θέσπισης προτύπων σε όλο τον κόσμο εργάζονται επίσης για να καθορίσουν ακριβώς πώς οι τράπεζες πρέπει να αρχίσουν να εισέρχονται στις αγορές κρυπτογράφησης. Η Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας πρότεινε ένα ανώτατο όριο στην κατοχή bitcoin – παράλληλα με μια τεράστια απαίτηση κεφαλαίου που θα περιόριζε τη δυνατότητα των τραπεζών να δανείζουν με βάση τα αποθεματικά κρυπτογράφησης.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η Elizabeth McCaul της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρότεινε ότι οι εποπτικές αρχές των τραπεζών θα εξετάζουν στο μέλλον τα ανοίγματα κρυπτογράφησης μεμονωμένων δανειστών ως μέρος τακτικών ετήσιων ανασκοπήσεων.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΔΝΤκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα