Σε χαμηλό δύο ετών οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχουν πέσει σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία πριν από δύο χρόνια, κάτι που, όπως επισημαίνει το Bloomberg, αποτελεί θετική ένδειξη για την οικονομία της ηπείρου, καθώς οι κρίσεις φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας υποχωρούν.

Η αυξημένη προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προσφέρει μια σταθερή πηγή καυσίμων για πολλούς από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης έχουν αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά

με τον περιορισμό του εφοδιασμού γύρω από τον τεράστιο στόλο των πυρηνικών αντιδραστήρων της Γαλλίας, οι οποίοι αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα της παραγωγής ενέργειας της χώρας.

Η διαρκής πτώση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ανακουφίζει τον βιομηχανικό κλάδο της Ευρώπης. Η εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος έχει ωθήσει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, ειδικά καθώς ο πληθωρισμός πλήττει όλη την οικονομία.

Η ηλεκτρική ενέργεια παράδοσης επόμενου έτους στη Γερμανία υποχώρησε στα 110,18 ευρώ ανά μεγαβατώρα την Τρίτη, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο έφτασε σε παρόμοια χαμηλά επίπεδα.

Παρόλα αυτά, επισημαίνεται ότι οι τιμές δεν έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ όσο ήλπιζαν πολλοί ενεργοβόροι τομείς. Μάλιστα, οι τιμές είναι ακόμα διπλάσιες από αυτές που παρατηρούνταν πριν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

#τιμές_ηλεκτρικής_ενέργειας #Ευρώπη #ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ_ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ενεργειακή_κρίση
Keywords
Τυχαία Θέματα