Σταθάκης: Με μεγάλη δόση οικολογίας το νέο αριστερό κόμμα

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Σταθάκης, ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου. Μιλά για αυτή του την απόφαση αλλά και για την "επόμενη μέρα" της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Σχετικά με τις αποχωρήσεις και αν αυτές θα ολοκληρωθούν με την Ομάδα Αχτσιόγλου ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά εκτίμησε πως θα υπάρξει και συνέχεια:

«Πλέον διαμορφώνεται ένα πολιτικό

σκηνικό στο οποίο η ευρύτερη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποχωρήσει, δεν ξέρω αν θα είναι το τέλος των αποχωρήσεων.

Εκτός από την ομάδα της κας Αχτσιόγλου υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος που δεν ξέρω τι θα κάνει, καθώς θα συνεχίσει να έχει το πρόβλημα ενός κόμματος το οποίο κινείται υπό την ηγεσία του κ. Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας με τον τρόπο που κινείται εμπρηστικός, διχαστικός κ.ο.κ.».

Σχετικά με την επόμενη μέρα της ριζοσπαστικής αριστεράς τόνισε πως «ο χώρος αυτός αναζητά να φτιάξει μια πολιτική ταυτότητα πολύ διαφορετική, πολύ πιο διευρυμένη και με τα χαρακτηριστικά βεβαίως που φέρουν και τα πρόσωπα και οι πολιτικές που έχουν υπηρετήσει αλλά και πιο διευρυμένο ταυτόχρονα προκειμένου να είναι ένας βιώσιμος χώρος και να δίνει προοπτική. Σε αυτό το μείγμα θα έχει πολύ πιο καθαρή οπτική στα πράγματα».

Όσο για το ιδεολογικό πρόσημο του νέου εγχειρήματος είπε πως «είναι προφανές ότι η αριστερή οπτική πρέπει να έχει πολύ μεγάλη δόση οικολογίας πλέον».

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίστηκε θετικός σε συμπόρευση με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος προωθεί ένα "πράσινο" κόμμα.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξουν λογικά ομάδα δέκα βουλευτών, ενώ απέρριψε τον όρο "αποστάτες":

«Ο όρος αποστάτης είναι λανθασμένος διότι αποστάτες υπήρχαν μόνο όταν είσαι κυβέρνηση και έπεφτε η κυβέρνηση, σε κόμμα αντιπολίτευσης δεν υπάρχει η έννοια του αποστάτη. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχουν αποχωρήσεις. Δεύτερον, οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα, δεν εξελέγησαν υπό τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Κασσελάκη. Οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με έναν ΣΥΡΙΖΑ που είχε τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που διασφάλιζε η καθολική παρουσία του Α.Τσίπρα, τώρα είμαστε σε μια άλλη κατάσταση οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα μετά την εκλογή Κασσελάκη ότι εγείρει θέματα να παραδοθούν οι έδρες κ.ο.κ. Με ένα κόμμα διασπασμένο στη μέση δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση».

#Γιώργος_Σταθάκης #ΣΥΡΙΖΑ #κόμμα #Αριστερά
Keywords
Τυχαία Θέματα