Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το Bitcoin-Ρευστοποιήσεις $60 δισ. στην αγορά

17:14 7/9/2022 - Πηγή: Reporter

Σε… ελεύθερη πτώση συνεχίζουν και την Τετάρτη (7/9) τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να φτάνει σε χαμηλό έξι εβδομάδων, πέφτοντας κάτω από τα 19.000 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα είδαν μια σχεδόν εβδομαδιαία πορεία πάνω από τα επίπεδα αντίστασης να λαμβάνει τέλος, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου οδήγησε τις παγκόσμιες αγορές μετοχών και συναλλάγματος σε πτώση.

Το Ethereum είναι από τους μεγαλύτερους χαμένους όσον αφορά τα κορυφαία βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, διολισθαίνοντας πάνω από 9%, παρά την ενεργοποίηση της αναβάθμισης Bellatrix, το τελευταίο σοβαρό βήμα πριν τη συγχώνευση.

Τα

συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που παρακολουθούν μεγάλα tokens κατέγραψαν 327 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, πέφτοντας στα 940 δισ. δολάρια, χάνοντας 60 δισ.

Οι ανησυχίες για την επιθετική νομισματική σύσφιξη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ οδήγησαν το δολάριο να… εκτοξευτεί από τη μια μέρα στην άλλη, φτάνοντας σε υψηλό 24 ετών έναντι του γιεν Ιαπωνίας.

Σε σημείωμα την Τετάρτη, οι αναλυτές της Arcane Research προειδοποίησαν για αυξημένη αστάθεια τις επόμενες ημέρες, καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον Αύγουστο θα δημοσιοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει την απόφαση για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η ΕΚΤ προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

«Αυτά τα μακροοικονομικά γεγονότα, σε συνδυασμό με τη Συγχώνευση (Merge), ενδέχεται να είναι καταλύτες για τη συνέχεια», είπαν οι αναλυτές.

Όσον αφορά το Βitcoin, η επικείμενη σύσφιξη της πολιτικής της Fed παρουσίασε μια «κακή προοπτική», σύμφωνα με τον Κρις Εσπάρσα, ιδρυτή του πρωτοκόλλου αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Vault Finance.

«Οι επενδυτές Bitcoin πρέπει να επικεντρωθούν στα θεμελιώδη στοιχεία του ενεργητικού αντί να βασίζονται σε μακροοικονομικούς μετρητές της αγοράς. Με τις χώρες να διαμορφώνουν λειτουργικούς κανόνες για την αγορά κρυπτονομισμάτων, το επίπεδο υιοθέτησης είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί μακροπρόθεσμα, δημιουργώντας μια θετική στάση για τους επενδυτές να προχωρήσουν τώρα σε συσσώρευση», συμπλήρωσε στο Coindesk.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 6,01% στα 18.731,58 δολάρια, ενώ το Ethereum διολισθαίνει 9,29% στα 1.512,02 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 6% στα 31,15 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 7,47% στο 0,462800 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 8,95% στα 6,98 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 6,53% στο 0,059317 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 4,93% στο 0,000012 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονομίσματακρυπτονόμισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα