Τρας: Την Πέμπτη τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

17:14 7/9/2022 - Πηγή: Reporter

Με ένα ισχυρό πακέτο μέτρων σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία, η νέα πρωθυπουργός της χώρας, η Λιζ Τρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη της εμφάνιση στο Βρετανικό κοινοβούλιο ως πρωθυπουργού της χώρας, η Τρας δήλωσε:

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα μας δυσκολεύονται με το κόστος ζωής και παλεύουν με τους λογαριασμούς ενέργειας… Αυτός είναι ο λόγος που,

ως πρωθυπουργός, θα αναλάβω άμεσα δράση. Για να βοηθήσω τους ανθρώπους με το κόστος των λογαριασμών ενέργειας τους».

Όπως διευκρίνισε, το σχετικό πακέτο μέτρων θα το ανακοινώσει αύριο εντός της βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν, μεταξύ των άλλων, στα μέτρα αυτά να προβλέπεται και το πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στο βρετανικό κράτος πάνω από 120 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα καλύψει με πρόσθετο δανεισμό.

Στον αντίποδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σερ Κιρ Στάρμερ ζήτησε «περισσότερη δικαιοσύνη στις φορολογικές περικοπές», ενώ υποστήριξε πως η κ. Τρας έχει επιλέξει να μειώσει τους φόρους στις τράπεζες σημειώνοντας παράλληλα πως, ενώ οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας εκτιμάται ότι θα αποκομίσουν 170 δισ. στερλίνες υπερκέρδη τα επόμενα δύο χρόνια, «οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την αύξηση του κόστους ζωής».

Λιζ ΤραςΒρετανίαμέτραακρίβειαΑνακοινώσειςκόστος ζωής
Keywords
Τυχαία Θέματα