Ρωσία: Υπό κρατικό έλεγχο οι θυγατρικές Danone και Carlsberg

Το ρωσικό κράτος ανέλαβε τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής γιαουρτιοποιίας Danone, μαζί με το μερίδιο της εταιρείας μπύρας Carlsberg σε μια τοπική ζυθοποιία, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή (16/7).

Το διάταγμα ανέφερε ότι μερίδια μετοχών στην Danone Russia και την Baltika Breweries τέθηκαν υπό την «προσωρινή διαχείριση» της κρατικής υπηρεσίας περιουσίας Rosimushchestvo.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι ρωσικές

θυγατρικές της γερμανικής Uniper και της Φινλανδίας Fortum τέθηκαν υπό κρατικό έλεγχο τον Απρίλιο.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε εκείνη την εποχή ότι θα μπορούσε να κατασχέσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της Δύσης σε μια προσωρινή βάση, όπως είπε, ως αντίποινα για ξένες κινήσεις εναντίον ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Η Danone είπε τον περασμένο Οκτώβριο ότι αναζητούσε έναν αγοραστή για την επιχείρηση γαλακτοκομικών τροφίμων της στη Ρωσία, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαγραφή έως και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ανέφερε επίσης ότι το μερίδιο της δανικής ζυθοποιίας Carlsberg στη ρωσική ζυθοποιία Baltika Breweries είχε τεθεί υπό κρατική διαχείριση.

Η Carlsberg είπε τον Ιούνιο ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση της ρωσικής της επιχείρησης, με την επιφύλαξη των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

ΡωσίαDanoneCarlsbergΠουτινδιάταγμα
Keywords
Αναζητήσεις
rosia-ypo-kratiko-elegcho-oi-thygatrikes-danone-kai-carlsberg.htm
Τυχαία Θέματα