Πυροσβεστική: Επί ποδός για επικίνδυνες μέρες-46 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πυροσβεστική, προειδοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός.

Ήδη μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την κυριακάτικη ενημέρωση, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζουμε, επισημαίνει η Πυροσβεστική, ότι, σύμφωνα με το

Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής(συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου(ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΑ Αρκαδίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, για αύριο Δευτέρα 17/07/2023, πατήστε στο σύνδεσμο: https://bit.ly/44E7r4U

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνεται ότι από σήμερα Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια καθώς οι Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, που σημαίνει ωστόσο ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου..

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3JZnjab

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

Παρακαλούμε, τονίζει η Πυροσβεστική, όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πυροσβεστικήπυρκαγιάφωτιά
Keywords
Αναζητήσεις
pyrosvestiki-epi-podos-gia-epikindynes-meres-46-pyrkagies-se-ena-24oro.htm
Τυχαία Θέματα