Ρωσία: Περισσότερες από 340 συλλήψεις σε εκδηλώσεις για τον Ναβάλνι

Τουλάχιστον 340 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο (17/2) σε εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, στη Ρωσία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις

κατά της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε η Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info ανέφερε ότι οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, όπου το κίνημα υπέρ του Ναβάλνι είναι παραδοσιακά ισχυρό, με 74 και 49 συλληφθέντες, αντίστοιχα, μέχρι τις 16.36 ώρα Ελλάδος.

Πλάνα του Reuters στην Αγία Πετρούπολη έδειξαν δεκάδες να συγκεντρώνονται δίπλα σε ένα μνημείο για τα θύματα του ρωσικού καθεστώτος. Κάποιοι κατέθεταν λουλούδια και άφηναν κεριά, ενώ κάποιοι τραγουδούσαν ύμνους και άλλοι αγκαλιάζονταν δακρυσμένοι. Δημοσιογράφος του Reuters είπε ότι περίπου 30 άτομα συνελήφθησαν στο σημείο.

Η OVD-Info ανέφερε επίσης μεμονωμένες συλλήψεις σε μικρότερες πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, από τη συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ έως τη Βορκούτα, στην Αρκτική, όπου κάποτε, την περίοδο του Στάλιν, βρισκόταν στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.

Η ρωσική αστυνομία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το ζήτημα.

#Ρωσία #ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ #Ναβάλνι #εκδηλώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
rosia-perissoteres-apo-340-syllipseis-se-ekdiloseis-gia-ton-navalni.htm
Τυχαία Θέματα