Ρωσία: 8,5 χρόνια κάθειρξη σε φοιτητή-«Παραπληροφορούσε» για το ρωσικό στρατό

15:28 7/3/2023 - Πηγή: Reporter

Ρώσος φοιτητής καταδικάστηκε σήμερα (7/3) από Δικαστήριο της Μόσχας σε 8,5 χρόνια φυλάκισης, λόγω του ότι «διέδιδε στο Telegram ψευδεις πληροφορίες για το ρωσικό στρατο».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο 23χρονος φοιτητής Μαθηματικών και Πληροφορικής, κρίθηκε ένοχος για «διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνητρο το πολεμικό μίσος».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς με βάση το συγκεκριμένο αδίκημα που εντάχθηκε στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία,

έχουν καταδικαστεί αρκετά άτομα που έχουν επικρίνει δημόσια τον πόλεμο.

Ο συγκεκριμένος φοιτητής ανέβαζε στο λογαριασμό του στο Telegram αναρτήσεις με τις οποίες κατήγγειλε τις παραβιάσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των Ουκρανών φοιτητών, κατέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναπαρήγαγε και δηλώσεις του Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Τι προβλέπεται με βάση το συγκεκριμένο αδίκημα

Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, άτομα που έχουν επικρίνει πράξεις του στρατού, τον πόλεμο στην Ουκρανία, ή έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες που κρίνονται ψευδείς κινδυνεύουν με έως και 15 χρόνια φυλάκισης, ή σε διαφορετική περίπτωση καλούνται να πληρώσουν «τσουχτερά πρόστιμα».

ΡωσίακάθειρξηφοιτητήςΨΕΥΔΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα