Ράλι στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

Ράλι σημειώνει στη συνεδρίαση της Τετάρτης (15/5) η Wall Street, καθώς η τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, έδειξε επιβράδυνση, φέρνοντας μία ανακούφιση στους επενδυτές.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% στις 39.700,42 μονάδες και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα επίπεδα ρεκόρ του. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 5.269,63 μονάδες, έχοντας φτάσει σε ενδοσυνεδριακό υψηλό, ενώ ο Nasdaq Composite έφτασε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, κερδίζοντας

0,48% στις 16.589,59 μονάδες.

Ο ΔΤΚ -ο δείκτης του πληθωρισμού που παρακολουθεί πιο στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ- αυξήθηκε 0,3% για τον μήνα Απρίλιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για μηνιαία αύξηση 0,4%. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκε κατά 3,4%, ευθυγραμμιζόμενος με τις προσδοκίες. Οι μηνιαίοι και ετήσιοι αριθμοί για τον πυρήνα του ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ήταν επίσης σύμφωνοι με τις εκτιμήσεις.

Η έκθεση ενίσχυσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed στο εγγύς μέλλον. Τα στοιχεία των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed υποδηλώνουν πιθανότητα 51,7% για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch Tool. Την Τρίτη (14/5), η πιθανότητα ήταν 44,9%.

Οι μετοχές βρίσκονται σε ανοδική πορεία φέτος, καθώς οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη -και τη δυνατότητά της να ενισχύσει τα κέρδη- ανέβασαν το επενδυτικό κλίμα. Ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 10% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης της αγοράς «σκόνταψε» τον περασμένο μήνα, καθώς οι ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό πίεσαν τους επενδυτές.

Αυτές οι ανησυχίες μετριάστηκαν γρήγορα, χάρη σε νέα οικονομικά στοιχεία και σχόλια αξιωματούχων της Fed που υποδεικνύουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι απίθανες στο μέλλον.

Οι αποδόσεις του 10ετούς και του 2ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησαν.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #ραλι #ΔΤΚ #πληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα