Πυρκαγιά στο βυτιοφόρο: Έγινε η μετάγγιση του υγραερίου-Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (17/8) η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε το μεσημέρι φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 20:30 η Τροχαία ανακοίνωσε πως άνοιξε η νέα Εθνική Οδός, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 20:00 άνοιξε το ένα ρεύμα προς

Κόρινθο, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Κατά τις 20:25 άνοιξε και το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα εθνική οδό. Γύρω στις 21:00 αναμένεται να ανοίξει τουλάχιστον άλλη μία λωρίδα στη νέα εθνική οδό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το ρεύμα προς Κόρινθο αναμένεται να ανοίξει όταν απομακρυνθεί από το σημείο το καμένο βυτιοφόρο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού μετά τις 9 το βράδυ, «με εντολή της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας δόθηκαν σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου. Σε κανονική λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος σε όλος το μήκος του».

Το βυτιοφόρο έπιασε φωτιά λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και η Πυροσβεστική κατάφερε να την σβήσει. Ωστόσο, μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου.

Στο βυτιοφόρο υπήρχαν πάνω από 7 τόνοι υγραερίου και, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τυχόν έκρηξη θα δημιουργούσε ένα ωστικό κύμα τουλάχιστον 500 μέτρων.

Το όχημα θα φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Βαθρακογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας».

Για πάνω από 7 ώρες οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι, με τις ουρές των αυτοκινήτων να ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου ακινητοποιήθηκαν πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ επισημαίνει ότι από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

υγραέριοφωτιάμποτιλιάρισμαΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagia-se-vytioforo-egine-i-metangisi-tou-ygraeriou--anoixe-i-athinon-korinthou.htm
Τυχαία Θέματα