ΣΥΡΙΖΑ-Βυτιοφόρο: Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες- Ανίκανο το δήθεν επιτελικό κράτος

Το μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει πως «το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για ακόμη μια αφορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Χιλιάδες οδηγοί και ταξιδιώτες

παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Όσο περνούν οι ώρες, οι καταγγελίες πληθαίνουν για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης.

Όπως όλα δείχνουν η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο.

Οι αρχές οφείλουν τουλάχιστον να μεριμνήσουν, έστω και τώρα, για την τακτική ενημέρωση των εγκλωβισμένων και για την παροχή των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και τροφίμων.

Τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες.

Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για ακόμη μια αφορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

Τι δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

Στο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε:

Χιλιάδες πολίτες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο. Ζουν μια ακραία κατάσταση και για ώρες, από τις 12 το μεσημέρι που προκλήθηκε η πυρκαγιά, δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια ταλαιπωρία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αφορά κακοκαιρία είτε απλά ένα αναπάντεχο γεγονός. Καμία προετοιμασία, κανένας συντονισμός και τελικά χιλιάδες πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.

Οι ώρες της αναμονής για τους οδηγούς και τις οικογένειές τους είναι πλέον πολλές και θα γίνουν ακόμα περισσότερες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου που περιείχε το βυτιοφόρο.

Η πολιτεία οφείλει να παρέχει συχνές ενημερώσεις για την εξέλιξη της μετάγγισης, πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα, καθώς και άμεση ιατρική περίθαλψη σε άτομα ευπαθών ομάδων που έχουν εγκλωβιστεί.

ΣΥΡΙΖΑΈφη ΑχτσιόγλουβυτιοφόρομποτιλιάρισμαΕγκλωβισμένοι
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-vytioforo-talaiporia-gia-chiliades-taxidiotes--anikano-to-dithen-epiteliko-kratos.htm
Τυχαία Θέματα