Πύρινο μέτωπο στην Ηλεία- Μήνυμα για εκκένωση οικισμών- Προσαγωγή υπόπτου

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας.

Τα μέτωπα της φωτιάς ήταν τέσσερα, με τα δύο εξ αυτών να είναι στα Παλαιοβαρβάσαινα, το ένα στην περιοχή Φαναράς της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα στον Πύργο. Οι φλόγες απείλησαν και ξενοδοχείο.

Το μέτωπο είναι πλέον σε ύφεση πέρα από τη Σαλμώνη και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,

επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο με 14 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Στη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία στην περιοχή Φαναράς πολύ κοντά στο άλλο μέτωπο, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 5 οχήματα, δύο πεζοπόρα και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές, Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

{https://twitter.com/112Greece/status/1685248306077663232}

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν τις εστίες με διασπορά δυνάμεων και δεδομένου ότι προς το παρόν δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί.

Πλέον δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα χωριά, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα αν και η φωτιά έφτασε στα 800 μέτρα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διαπιστώσει αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή χρονικά απόσταση, ξέσπασαν τρία μέτωπα πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο 65χρονος παραμένει στο ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ενώ εξετάζεται η καταγγελία σε βάρος του από κάτοικο του ίδιου χωριού.

πυρκαγιάφωτιάΑρχαία ΟλυμπίαΠύργοςεμπρησμός
Keywords
Αναζητήσεις
pyrino-metopo-stin-ileia--minyma-gia-tin-ekkenosi-oikismon.htm
Τυχαία Θέματα