Πυρά Τραμπ προς την Fed επειδή δε μηδενίζει τα επιτόκια

Σφοδρή επίθεση κατά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τον επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διότι η Fed δεν μειώνει το κόστος του χρήματος και δεν εξαγγέλει μέτρα μεγαλύτερης νομισματικής χαλάρωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Fed

μείωσε κατά 0,5% τα βασικά επιτόκιά της, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να είναι αρκετό για τον Τραμπ.

Έτσι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ένας θεσμός που απολάμβανε ανεξαρτησία και σεβασμό από τους Αμερικανούς πολιτικούς στο παρελθόν, τα άκουσε από τον τρέχοντα ένοικο του Λευκού Οίκου μέσω Twitter:

«Η τραγική, αργοκίνητη κεντρική μας τράπεζα με επικεφαλής τον Τζέι Πάουελ, που αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά σύντομα και τα μείωσε υποχρεωτικά αργά, θα πρέπει να τα ρίξει στα επίπεδα των ανταγωνιστικών εθνών.

Έχουν ένα πλεονέκτημα δύο εκατοστιαίων μονάδων, με έξτρα βοήθεια από την ισοτιμία του νομίσματος. Επίσης ανακοινώνουν μέτρα τόνωσης».

Our pathetic, slow moving Federal Reserve, headed by Jay Powell, who raised rates too fast and lowered too late, should get our Fed Rate down to the levels of our competitor nations. They now have as much as a two point advantage, with even bigger currency help. Also, stimulate!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 10, 2020ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζερόμ ΠάουελΜείωση επιτοκίων
Keywords
Τυχαία Θέματα