Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη διαδοχική πτώση η Wall Street

Στο γνώριμο «μονοπάτι» των απωλειών συνεχίζει να βαδίζει η Wall Street, για πέμπτη σερί συνεδρίαση, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να είναι και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες μετά το χθεσινό (10/10) κλείσιμό του σε χαμηλό δύο ετών.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 29.131,60 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,15% στις 3.570,91 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά

1,68% στις 10.364,79 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινείται στο 3,937% ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «άγγιξε» το επίπεδο του 4%.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) από τη συνεδρίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη (13/10) αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό. Σε επόμενη φάση, την Παρασκευή (14/10) ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών της Wall Street, με τις τράπεζες JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley και Wells Fargo να κάνουν την αρχή.

Ανησυχία προκαλούν, επίσης, στους traders τα νέα στοιχεία του ΔΝΤ το οποίο προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 2,7% το επόμενο έτος. «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη και για πολλούς ανθρώπους το 2023 θα μοιάζει σαν ύφεση», αναφέρει η έκθεση του Ταμείου.

Wall StreetNasdaqΟΜΟΛΟΓΑπρακτικάFEDERAL RESERVEπληθωρισμός ΗΠΑΔΝΤΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα