Προϊόν… χακαρίσματος η ανάρτηση της SEC για έγκριση Bitcoin ETF

Θύμα χάκερ έπεσε ο λογαριασμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στο Χ και έτσι η ανάρτησή της την Τρίτη (9/1) ότι ενέκρινε Bitcoin ETF αποδείχθηκε… fake news.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων περιμένει με αγωνία τα… ευχάριστα, ωστόσο η SEC ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εγκρίνει ακόμη τα ETF spot bitcoin και ο λογαριασμός της στο X είχε παραβιαστεί

για λίγο από ένα άγνωστο μέρος μετά τις 21.00 GMT.

Η «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση έχει τερματιστεί», ανέφερε η υπηρεσία.

Σημείωσε ακόμα ότι θα συνεργαστεί με Αρχές για να διερευνήσει το χακάρισμα και τη «σχετική συμπεριφορά».

Το Χ επιβεβαίωσε αργά την Τρίτη ότι ο λογαριασμός της SEC είχε παραβιαστεί και είπε ότι αυτό οφείλεται σε ένα «άγνωστο άτομο» που απέκτησε τον έλεγχο ενός αριθμού τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό της εταιρείας μέσω τρίτου μέρους.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον Έλον Μασκ ανέφερε επίσης ότι η SEC δεν είχε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων τη στιγμή που ο λογαριασμός παραβιάστηκε και ότι το χακάρισμα δεν οφειλόταν σε παραβίαση των συστημάτων του X, επικαλούμενος μια προκαταρκτική έρευνα.

Η μη εξουσιοδοτημένη ανάρτηση ανέφερε ότι η SEC είχε χορηγήσει έγκριση για ETFs Βitcoin σε όλα τα εγγεγραμμένα εθνικά χρηματιστήρια τίτλων και περιλάμβανε μια εικόνα που υποτίθεται ότι αναφέρει τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ. Η τιμή του Βitcoin αυξήθηκε μετά την ανάρτηση, την οποία πήρε το Reuters και άλλα μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν τον λογαριασμό της SEC.

Η δημοσίευση έγινε καθώς η SEC αναμενόταν ευρέως την Τετάρτη να εγκρίνει τελικά τα πρώρα ETF που παρακολουθούν την τιμή του Βitcoin, σε μια πιθανή στιγμή καμπής για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Η ανάρτηση είχε λάβει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο προβολές. Λιγότερο από 20 λεπτά αργότερα, δεν ήταν πλέον ορατή και φαινόταν να έχει διαγραφεί.

Η τιμή του Βitcoin εκτοξεύτηκε περίπου στα 48.000 δολάρια μετά την ψεύτικη ανάρτηση, πριν πέσει κάτω από τα 45.000 δολάρια λεπτά αργότερα.

Η SEC είχε προηγουμένως απορρίψει όλες τις προτάσεις ETF spot Βitcoin λόγω φόβου χειραγώγησης της αγοράς.

#SEC #Επιτροπή_Κεφαλαιαγοράς_των_ΗΠΑ #Bitcoin #BITCOIN_SPOT_ETF #ETF #ETF_BITCOIN #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προϊόν…, SEC, Bitcoin ETF,proion…, SEC, Bitcoin ETF