Πρόεδρος UBS: Ορόσημο η εξαγορά της Credit Suisse

14:34 5/4/2023 - Πηγή: Reporter

Ως μια όχι και τόσο εύκολη υπόθεση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher την εξαγορά της Credit Suisse, αν και σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί ορόσημο.

Ειδικότερα, στην πρώτη γενική συνέλευση της τράπεζας μετά την εξαγορά - σταθμό, 1.128 μέτοχοι συγκεντρώθηκαν στη Βασιλεία, με τον πρόεδρο της UBS να μιλάει γι «την πρώτη συγχώνευση δύο παγκοσμίως συστηματικά

σημαντικών τραπεζών».

Ο ίδιος, προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους επενδυτές λέγοντας ότι αυτή η εξαγορά σημαίνει «μια νέα αρχή και τεράστιες ευκαιρίες για την τράπεζα και για το ελβετικό χρηματοπιστωτικό σύστημα συνολικά».

«Υπό την ηγεσία του επερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου, Sergio Ermotti, θα πατήσουμε πάνω στη δύναμη και των δύο εταιρειών», δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο της συνέλευσης, μόλις μια ημέρα μετά την ετήσια συνεδρίαση της Credit Suisse. «Είμαστε η κορυφαία ελβετική τράπεζα και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη θέση μας ως κορυφαίου wealth manager», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Kelleher τόνισε ότι η ενσωμάτωση της Credit Suisse στον όμιλο της UBS θα χρειαστεί τρία με τέσσερα χρόνια. Ακόμη και με την κρατική στήριξη, «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στην ενσωμάτωση αυτών των δραστηριοτήτων», τόνισε ο ίδιος.

«Συγγνώμη που σας απογοητεύσαμε»

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για εσάς, αλλά και για εμάς. Μπορώ να καταλάβω την πικρία, τον θυμό και το σοκ για όλους όσοι είναι απογοητευμένοι, καταβεβλημένοι και επηρεασμένοι από τις εξελίξεις», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Credit Suisse Axel Lehmann στη χθεσινή συνέλευση της Credit Suisse.

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε την έλλειψη εμπιστοσύνης που είχε συσσωρευθεί μέσα στα τελευταία χρόνια και που σας απογοητεύσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

UBSCredit SuisseμέτοχοιεξαγορέςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα