Πριμοδοτούμενες κατοικίες στο Ελληνικό προανήγγειλε ο Σπύρος Λάτσης

Για κατοικίες με πριμοδότηση σε οικιστικά projects του Ελληνικού έκανε λόγο ο Δρ. Σπύρος Λάτσης, μιλώντας εξ αποστάσεως στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης τη Δευτέρα (17/10).

Ειδικότερα, όσον αφορά σε ποιους απευθύνεται το έργο ανέφερε τα εξής:

«Σχεδιάζουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε οικονομικά ασθενέστερους να μείνουν στο Ελληνικό. Ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος να είναι με πολυκατοικίες, που οι αγοραστές άλλοι να πληρώνουν με τις τιμές της αγοράς και άλλοι με πριμοδότηση από τη Lamda και το τραπεζικό σύστημα. Σκοπός μας είναι όλοι

να επωφελούνται», ανέφερε ο κ. Λάτσης.

Η πρόταση μένει να εξειδικευτεί ωστόσο, όπως ανέφερε ο βασικός μέτοχος της συνολικής επένδυσης.

Το έργο περιλαμβάνεται στα οικιστικά projects της ανάπλασης και δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, αλλά έγινε γνωστό δια στόματος Λάτση στο πλαίσιο των εγκαινίων.

«Το έργο του Ελληνικού ενώνει τρεις κυβερνήσεις, τρεις αυτοδιοικήσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Σπύρος Λάτσης.

Παραδέχτηκε ότι κάποιοι είχαν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν. Εξήγησε ότι από το 1996 πίστευε ότι θα υπάρχει κρατικός σχεδιασμός με νησίδες ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη σε αυτού του τύπου τα έργα που παίρνουν πολύ χρόνο μέχρι να γίνουν -συχνά έως 50 χρόνια.

Από την εποχή που έγιναν οι πρώτες σκέψεις για τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου έχουν περάσει 45 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, το κράτος έκανε δεκάδες μελέτες αλλά έμειναν στα συρτάρια. Η κατάσταση του Ελληνικού εν τω μεταξύ ήταν απογοητευτική.

Θύμισε ότι επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, υπήρξε μια δυνατότητα διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ που δεν προχώρησε. Ακολούθησε η οικονομική κρίση και η μνημονιακή εποχή, που μετέτρεψε το έργο από κρατικό με ιδιωτικές νησίδες σε ιδιωτικό με κρατικές νησίδες παρέμβασης.

Θέλω να ευχαριστήσω τρεις κυβερνήσεις: του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις νομοθετικές βάσεις και έκανε τον διαγωνισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση χώρου πρασίνου και χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης πέρασε από τη Βουλή το υπουργικό διάταγμα. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε το δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου.

Ο δρ Σπ. Λάτσης ευχαρίστησε αρκετούς υπουργούς αλλά και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και την οικογένειά του, που τον στήριξε στην προσπάθεια να τρέξει ένα τέτοιο έργο στην ηλικία του.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΗΣΟΙΚΙΣΤΙΚΑ PROJECTSεπιδοτήσειςLamda DevelopmentΠολυκατοικίες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πριμοδοτούμενες, Ελληνικό, Σπύρος Λάτσης,primodotoumenes, elliniko, spyros latsis