Morgan Stanley: Έτοιμη για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι η Wall Street

«Ώριμες για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι» είναι οι μετοχές στις ΗΠΑ, απουσία επίσημης ύφεσης και παρουσία ανθεκτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, εκτιμά ο Μάικλ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο αναλυτής της τράπεζας υπογράμμισε σε σημείωμά του τη Δευτέρα (17/10) ότι η βουτιά 25% για τον δείκτη S&P 500 φέτος τον έφερε

να δοκιμάζει ένα «σοβαρό επίπεδο στήριξης» στον κινητό του μέσο όρο των 200 εβδομάδων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνική ανάκαμψη.

Παράλληλα, ο Μάικλ Γουίλσον, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τη φετινή πτώση του S&P 500, έγραψε ότι δεν αποκλείει μια ανάκαμψη του δείκτη στις περίπου 4.150 μονάδες, κάτι που θα σήμαινε περιθώριο ανόδου 16% από το τελευταίο κλείσιμο της Παρασκευής.

«Αν και φαίνεται ως εντυπωσιακά μεγάλη κίνηση, θα ήταν σύμφωνη με τα φετινά bear rally market αλλά και προηγούμενα», ανέφερε στο σημείωμα.

Ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί

Ο Γουίλσον εκτιμά ότι ο πληθωρισμός έχει πλέον κορυφωθεί και «θα μπορούσε να πέσει ταχέως το επόμενο έτος», ωστόσο ο αναλύτής επισήμανε ότι αναμένει μία «οξεία και σημαντική επιβράδυνση των εταιρικών κερδών» τους επόμενους 12 μήνες.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν και είθισται να χρειάζεται μίας ευρείας έκτασης ύφεση για να χάσει ο S&P 500 τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, στην περίπτωση που συμβεί αυτό τώρα το εν λόγω ράλι μάλλον δεν θα υλοποιηθεί καθόλου.

Στον αντίποδα, ο μεγάλος δείκτης των ΗΠΑ θα μπορούσε να πέσει κάτω από τις 3.400 μονάδες ή και χαμηλότερα, τουλάχιστον 5% κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής, φτάνοντας τελικά στις 3.200 με 3.000 μονάδες.

Morgan StanleyWall StreetΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Morgan Stanley, Έτοιμη, Wall Street,Morgan Stanley, etoimi, Wall Street