Πρεμιέρα για το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Δείτε live

Με τη συμμετοχή 600 προσωπικοτήτων από όλο κόσμο θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί οι εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου.

Στους 10 θεματικούς πυλώνες του Φόρουμ θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, είτε με φυσική παρουσία στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στο Ζάππειο είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 1.000 προσκεκλημένοι ομιλητές από 42 χώρες. Στις 16:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

και ο Ισπανός ομόλογός του Πέδρο Σάντσεθ θα συμμετάσχουν από κοινού στις εργασίες του Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα έχουν συζήτηση με τον Φλόριαν Εντερ, δημοσιογράφο του Politico.

Το σημερινό πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις θεματικές ενότητες Ναυτιλία, «Μπλε Οικονομία», Υγεία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πανδημία, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, διατλαντικές σχέσεις, ευρωπαϊκή οικονομία.

Αναλυτικά, την έναρξη του Φόρουμ, Δευτέρα 10 Μαΐου στις 11.00, θα πραγματοποιήσει με εισαγωγική ομιλία η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες της Α.Ε. Πρόεδρου της Εσθονίας Kersti Kaljulaid, της Α.Ε. Προέδρου της Σλοβακίας Zuzana Čaputová, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ενώ η εναρκτήρια συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της Ιστορικού Καθηγήτριας Margaret McMillan με τίτλο «Πώς μπορεί η Ιστορία να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις». Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί η μεγάλη συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez, με την παρουσία και των δύο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην πρώτη μέρα εντάσσεται επίσης η εξαιρετικά επίκαιρη ενότητα των θεμάτων της Υγείας, στην οποία συμμετέχει η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της Υγείας. Στη μεγάλη αυτή ενότητα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, όπως και ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων μεγάλων Ελληνικών και διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών.

Άλλη σημαντική ενότητα που θα συζητηθεί την πρώτη μέρα του Φόρουμ αφορά την Ελληνική Ναυτιλία, με την παρουσία του Πάνου Λασκαρίδη, του Θανάση Μαρτίνου και του Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου. Στη ενότητα αυτή συμμετέχουν και οι Υπουργοί Ναυτιλίας της Ελλάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και της Πορτογαλίας, Ricardo Serrao Santos.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα του Φόρουμ θα συζητηθούν όλες οι σημαντικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ από τη διοίκηση Biden, των σχέσεών της με την Ευρώπη, και ιδιαίτερα με την Ελλάδα. Στις συζητήσεις αυτές συμμετέχει ο Σεβασμιώτατος Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με τη συζήτηση σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Οικονομία, Paolo Gentiloni.

Αναλυτικά, οι συζητήσεις και οι ομιλητές εδώ

ΔελφοίφόρουμΕΛΛΑΔΑΖάππειοΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα