ΠΟΥ-Γάζα: Εκτός ελέγχου η κατάσταση- Υπάρχει έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, με το χθεσινό «χτύπημα» στο νοσοκομείο Al-Ahli al-Arabi, που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων να είναι «πρωτοφανές σε κλίμακα», δήλωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το χτύπημα ήταν το πιο αιματηρό μεμονωμένο περιστατικό στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. «Κάθε δευτερόλεπτο που περιμένουμε την ιατρική βοήθεια,

χάνουμε ζωές», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη Γάζα , τονίζοντας ότι οι ιατρικές προμήθειες είναι μπλοκαρισμένες εδώ και τέσσερις ημέρες στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

Από την πλευρά του, ο Ahmed al-Mandhari, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν ασθενείς, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι όταν χτυπήθηκε.

{https://twitter.com/DrTedros/status/1714537298727997775}

«Το νοσοκομείο ήταν ένα από τα 20 στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που αντιμετώπιζε εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό», είπε. «Η εντολή εκκένωσης ήταν αδύνατο να εκτελεστεί δεδομένης της τρέχουσας ανασφάλειας, της κρίσιμης κατάστασης πολλών ασθενών και της έλλειψης ασθενοφόρων, προσωπικού, δυναμικότητας κλινών του συστήματος υγείας και εναλλακτικών καταλυμάτων για τους εκτοπισμένους», πρόσθεσε.

ΠΟΥΓάζαανθρωπιστική κρίσηΧαμάςΙσραήλ
Keywords
Αναζητήσεις
pou-gaza-ektos-elegchou-i-katastasi--yparchei-elleipsi-anthropistikis-voitheias.htm
Τυχαία Θέματα