Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει $5 δισεκατομμύρια σε Bitcoin

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους Bitcoin παγκοσμίως, διαθέτοντας περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Ωστόσο, το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται τόσο όσο άλλοι επενδυτές για το εάν η αξία του κρυπτονομίσματος αυξάνεται ή μειώνεται.

Κι αυτό γιατί; Γιατί το απόθεμα της κυβέρνησης σε Bitcoin

κατασχέθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και αγορές του dark web. Είναι κυρίως offline σε προστατευμένες με κωδικό πρόσβασης συσκευές αποθήκευσης, γνωστές ως «hardware» που ελέγχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων ή κάποια άλλη υπηρεσία των ΗΠΑ.

Από Bitcoin σε δολάρια

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι ΗΠΑ αργούν να μετατρέψουν το απόθεμα Bitcoin σε δολάρια, καθώς το απόθεμα είναι περισσότερο υποπροϊόν μιας μακράς νομικής διαδικασίας παρά στρατηγικού σχεδιασμού.

Ακόμη και μετά την πώληση περίπου 20.000 Bitcoin, τα αποθέματα των ΗΠΑ εξακολουθούν να αξίζουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την κατάσχεση των παράνομων κρυπτονομισμάτων μέχρι την τελική εντολή να ρευστοποιηθούν για μετρητά, η νομική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

ΗΠΑΚυβέρνησηBitcoinκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
giati-i-kyvernisi-ton-ipa-echei-5-disekatommyria-se-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα