Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

22:45 4/1/2022 - Πηγή: Reporter

Ένα «βήμα» πριν την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που θα καθορίζει το πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης, αλλά και τη διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στη χορήγηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πιστοποιητικό νόσησης θα μπορεί να πάρει κάποιος πολίτης που έχει εμβολιαστεί και με rapid test

να δηλώνεται στο μητρώο. Αυτή τη στιγμή εμβολιασμένος θεωρείται και κάποιος πολίτης που έχει κάνει δύο δόσεις ή και την ενισχυτική.

Για τους ανεμβολίαστους όμως θα εξακολουθήσει να ισχύει η υποχρέωση για μοριακό τεστ (PCR) για τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη ότι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα μπορούν και με rapid test να πάρουν αναρρωτική άδεια από την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει επτάμηνη διάρκεια, μετά τη δεύτερη δόση, για όλους τους ενήλικες πολίτες και όχι μόνο για τους εξηντάρηδες.

Άρα, μετά την παρέλευση του επταμήνου, όποιος δεν κάνει την τρίτη δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες και θα υπάρχει πιθανότατα μια μεταβατική περίοδος έως το τέλος Ιανουαρίου περίπου.

ΚΥΑπιστοποιητικό νόσησηςεμβολιασμένοιανεμβολίαστοιPCRπιστοποιητικό εμβολιασμού
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos